Vårens ankomst ♥

20 mars 2011

Våren är här nu... ♥ Fåglarna ropar över skogen....Flyplanen börjar låta....över nejden...Getterna vistas mer utomhus än i sitt lilla hus.

ÄNTLIGEN...

Själv har jag ont i rumpan...halkade ordentligt..igen....i en liten oansenlig backe....men det var rena isgatan under snötäcket som föll häromdagen.En bild som kan få många olika tankar att snurra......Vackert....men ändå ......Verkligheten är närvarande.....även om vi har ett långt avstånd emellan.

Marietta  i bloggen http://www.sweetoldvintage.blogspot.com/ ..skrev så fint om hur de tänker sig sin pensionering....Att stanna hemma på sin gård och njuta av den istället för att resa kors och tvärs över jorden......Home sweet home ♥ något flera säkert funderar över dessa oroliga dagar..

Den som njuter av det lilla, slipper oftast bli så besviken....

Idag blir det familjemiddag med barnen.....blir inte så ofta då de har fullt upp med sitt. Men idag ska vi samlas och äta gott.

Mat har genomsyrat denna helg och städning.! Ett nödvändigt ont....men inhandlat en ärtgrön svabb som nog livar upp lite i vårstädningen.

Mannen har skurat det vita på öppna spisen efter sotarens besök....det är ännu ett vårtecken!Våren kan se olika ut i allas ögon....När världen omkring oss är orolig är det skönt att drömma sig bort i vackra och overkliga bilder....denna söta hittade jag och kan tycka om även om den egentligen väl är för barn. Men hur det än är har ju en vuxen skapat den...och säkerligen fått ut något av det oxå...Barndomen ....då fantasin
och oskulden fortfarande inte fått så många törnar.....förhoppningsvis..♥Nu får vi snart snart börja påta i jorden igen......köpa till lite nytt men det bästa är ju om man kan dela med sig till varandra av skott från sina favoritblommor.
Nu måste jag kila....ska njuta av solen en stund innan jag börjar med dagen middag.
Trevligt avslut på denna helg.  ....och välkomna tillbaka....Roligt att ni tittar in.....skriv gärna nåt litet så jag ser att jag haft besök...Kramar i massor....solstrålar i massor!!!!


12 mars 2011.....ännu en dag i skuggan av en stor naturkatastrof..


Vi har det bra här i vårt lilla land...Lite is på trottoarerna...Lite hundbajs som plötsligt ligger framför våra fötter...
Vad är det i  jämförelse mot vad alla stackars människor i Japan nu genomlider.

En tänkvärd och rogivande blogg...som jag ofta kikar in på är http://paulocoelhoblog.com/.
Idag finns där många tankar skrivna om Japanss elände.Inte den vackra synen denna morgon hade i beredskap... Vi tänker på alla där borta...♥


Ikväll ska min familj iallafall till vänner på middag....och imorgon ska jag äntligen plocka fram min symaskin....Ljusa sommargardiner ska upp i sovrummet....nu ska ljuset få flöda!Då kanske man även syr upp sina  Chinos och annat som legat i "träda".

Våren är verkligen här nu!! Takdropp...Getterna har börjat ligga utomhus i solskenet....

Finalen i Melodifestivalen...den får man väl ändå titta på.....Vart hos mina föräldrar på kaffe och småprat....Mamma hittade en fin blå vas i sina gömmor som jag fick. Den ska stå med alla mina blåa glassaker på Öppna spisens "hylla".
Sen berättade hon med lite "sorg" i ♥....att alla våra övervintrade Pelargoner i deras källare....blivit vinterföda åt en liten sork....som sen gick sta och dog....Lite sorgligt men sånt är livet....i en Pelargon fylld källare......en sådan lite rackare......Sen vill jag bara avsluta med mitt fula, men ändå gulliga fat som mannen dekorerat med frukter.....fyllda med vitaminer som vi så väl behöver.!  ♥

Ha en trevlig kväll!RSS 2.0